De kloof tussen arm en rijk wordt alsmaar groter. De aarde bereikt binnenkort het kookpunt. Racisme en discriminatie komen steeds vaker voor. En ondertussen geven politieke leiders de schuld ouderwets aan ‘de ander’.
Doe mee aan de revolutie … van liefde en verdraagzaamheid. Koop dit T-shirt voor € 15 (verzendkosten niet inbegrepen) en verspreid de boodschap. Mail naar info@pondertone.com voor meer informatie.

Nieuwe single Where Did Love Go?

Op 7 maart ging onze nieuwe single in premiere. De afgelopen 19 jaar heb ik me zelden in het politieke debat gemengd. Nu is de maat voor mij echter vol. De kloof tussen arm en rijk wordt alsmaar groter. De aarde bereikt binnenkort het kookpunt. Racisme en discriminatie komen steeds vaker voor. En ondertussen geven politieke leiders de schuld ouderwets aan ‘de ander’.

In de videoclip van het liedje op youtube is expliciet te zien hoe het is om te leven in een wereld zonder liefde. Schreeuwende meeuwen vechten om voedsel, proppen zich vol en vervallen zelfs tot kannibalisme. Tegelijkertijd zie je hoe de mens zich gedraagt en wat daar de gevolgen van zijn.

In de aanloop naar de verkiezingen probeer ik te redden wat er te redden valt. Met posters en ansichtkaarten roep ik onze landgenoten op om 15 maart te stemmen met het hart. Voor respect, vrede en verdraagzaamheid. Koop het liedje op onze bandcamp pagina, voor €5 (of meer) en je krijgt twee posters gratis thuisgestuurd. Je kunt ook een abonnement nemen op Pondertone, dan krijg je een jaar lang leuke cadeau’s gratis thuisgestuurd (inclusief de nieuwe posters). Hang de stemposter alsjeblieft op een duidelijk zichtbare plaats op en verstuur de kaarten naar vrienden of bekenden. Laat de meeuwen niet de overhand krijgen!

Where Did Love Go?
Release: 7 maart 2017
Stream & download: Pondertone op bandcamp
Video: youtube
Streaming: alle platforms zoals bijvoorbeeld Spotify, Deezer, Apple Music etc.

15 Maart Rabo Open Stage in TiVre

Op 15 maart spelen we op het Rabo Open Stage in Tivoli/Vredenburg. Ons optreden begint toevalligerwijs na afloop van het concert van Elvis Costello. Hij is een van mijn grote helden. Sinds zijn samenwerking met Paul McCartney op diens Flowers in the Dirt (1989) probeer ik de carriere van Costello te volgen. Dat is soms best lastig, want die schiet alle kanten op. Geen enkel genre is hem te vreemd en hij heeft kennelijk een hekel aan hokjes. De briljante teksten, zijn krachtige stem en het constante zoeken naar het ultieme liedje vormen de verbinding. Het concert is al lang uitverkocht, maar wij spelen na afloop op het Rabo Open Stage in de centrale hal. Ons optreden is vrij toegankelijk.

Gluren Bij De Buren

Voor het derde achtereenvolgende jaar gaan we weer Gluren Bij De Buren. Deze keer in Bussum en Amersfoort. Op 12 en 19 februari mogen we je uitnodigen voor een intiem concert in de huiskamer van respectievelijk Mirjam Smets in Bussum en Michel Tersteeg (Patrick’s broer) in Amersfoort. Kijk in de Agenda voor meer informatie.

Make Christmas Great Again! in premiere bij 3voor12/Utrecht

Op 12 december ging bij 3voor12/Utrecht het nieuwe Kerstliedje in premiere. Pondertone vraagt zich af waar het is misgegaan. “Who took the ‘Merry’ out of Christmas? What happened since the days when Christmas was a feast of light?”. Het liedje staat ook op het gelijknamige Kerstalbum dat te downloaden is via bandcamp. Voor €7,50 (exclusief verzending) krijg je er het nieuwe kerstboek bij. Hierin staan de teksten van alle Pondertone kerstliedjes met bijbehorend artwork. Je kunt je natuurlijk ook op Pondertone abonneren via Lukida, dan krijg je het boek en het album gratis. Het liedje is ook te beluisteren op Spotify, Deezer etc. De bijbehorende #vlog videoclip kun je bekijken op youtube!
Recensent Menno Pot van de Volkskrant koos Make Christmas Great Again als Track van de week. “‘Who took the merry out of Christmas?’, is de vraag die de Utrechtse gitaarband Pondertone zich stelt. Kerstrock voor als iedereen er langzaamaan een beetje uiig van wordt.”

Pondertone geeft reeks Kerstconcerten

Op 18 december brengen we ‘Zalig’ terug in ‘Kerstfeest’. Onder de noemer ‘Make Christmas Great Again!’ geven we een reeks concerten tijdens de Kerstmarkt in de Snorfabriek. Waar is het in vredesnaam misgegaan? De mooiste tijd van het jaar is niet meer wat het geweest is. Ooit was het een feest van licht, maar er breken duistere tijden aan. Nu we het kerstkantelpunt naderen is het hoog tijd voor verandering. Let’s Make Christmas Great Again!

Check de Pondertone agenda voor alle informatie.

Showman’s Fair

Op 9 september spelen we tijdens Showman’s Fair op het Berlijnplein in Utrecht. We geven die avond meerdere optredens van elk 15 minuten. Entree is 1 muntje.

Zomer 2016: optredens en opnames

Deze zomer duiken we de studio in om opnames te maken. In het najaar ontvangen Pondertone-abonnees dan het eerste van twee boekjes met artwork en een link de muziek. We gaan een selectie nummers uit het Pondertone oeuvre bewerken tot zowel akoestische als full-blown electric versies, aangevuld met een paar leuke extra’s. Via Lukida kun je je abonneren op Pondertone. Tot het zo ver is komt er nog een serie bijzondere optredens aan. Kijk in de agenda voor alle details.

20 maart Gluren Bij De Buren in Haarlem

Vanwege het grote succes van Gluren Bij De Buren in Utrecht doen we ook mee aan de editie in Haarlem. Op 20 maart spelen we drie akoestische sets in de huiskamer van Patricia Gravemaker. We spelen om 13.00, 14.30 en 16.00. Adres: Gierstraat 77A Rood Haarlem. We spelen dan ook een versie van Quicksand, origineel van David Bowie. Kijk hier naar een filmpje van Quicksand in Utrecht.

Gluren Bij De Buren Utrecht 2016

Zondagmiddag 31 januari doen we voor de tweede keer mee aan het festival Gluren Bij De Buren in Utrecht. In onze eigen huiskamer spelen we drie sets akoestische nummers. We spelen om 14.30, 16.00 en 17.30. Toegang is gratis (vrijwillige bijdrage welkom). Shaky de cameraman filmde een voorproefje tijdens de repetitie. Dat kun je hier bekijken.

Laat een bericht achter
uh: "*hueeuh*"
nicolette: "cool!"
Ik: "Pondertone de gekste!"
Abonneer je op onze nieuwsbrief
Pondertone op Twitter
Pondertone
I liked a @YouTube video https://t.co/gx8SsruZDg Theresa May and the Holy Grail
Pondertone
I compiled a Perfect @Grandaddy. In the liner notes I tried to describe what it means to me. Enjoy. #NowPlaying… https://t.co/4RcQ5yXapu
Pondertone
1 kaartje voor Down The Rabbit Hole 2017 (Festivalticket) op 23 juni 2017 te koop #ticketswap https://t.co/dtFFOb8xhF
Pondertone
#GE2017 #Brexit: the biggest mistake this world has ever seen, since the dinosaurs went sunbathing in the light of a comet.
Pondertone
#GE2017 Good news: Tories have no majority. Bad news: both major parties are committed to leaving #EU = #Brexit.